Indeksi

Posted on by

Mësimet me video

◎ Mësimi Përshëndetje
Ushtrimi 1-1
Ushtrimi 1-2
Ushtrimi 1-3
Ushtrimi 1-4

◎ Mësimi Σχεδιάζουμε τις διακοπές – Planifikojmë pushimet
Ushtrimi 2-1
Ushtrimi 2-2
Ushtrimi 2-3
Ushtrimi 2-4

◎ Mësimi Πάμε στην ταβέρνα – Shkojmë në tavernë
Ushtrimi 3-1

◎ Mësimi Τηλεφωνική ομιλία – Bisedë telefonike
Ushtrimi 4-1
Ushtrimi 4-2
Ushtrimi 4-3
Ushtrimi 4-4
Ushtrimi 4-5
Ushtrimi 4-6

◎ Mësimi Ζητάμε συγνώμη – Kërkojme ndjesë
Ushtrimi 5-1
Ushtrimi 5-2
Ushtrimi 5-3
Ushtrimi 5-4
Ushtrimi 5-5
Ushtrimi 5-6

◎ Mësimi Ψώνια – Pazari
Ushtrimi 6-1
Ushtrimi 6-2
Ushtrimi 6-3
Ushtrimi 6-4
Ushtrimi 6-5
Ushtrimi 6-6

◎ Mësimi Μιλώντας για το παρελθόν – Flasim për të shkuarën

Ushtrimi 7-1
Ushtrimi 7-2
Ushtrimi 7-3
Ushtrimi 7-4
Ushtrimi 7-5

◎ Mësimi Ζητάμε και δίνουμε προσανατολισμούς – Kërkojmë dhe japim orjentime

Ushtrimi 8-1
Ushtrimi 8-2
Ushtrimi 8-3

◎ Mësimi Πάμε στο γιατρό – Shkojmë te doktori

Ushtrimi 9-1
Ushtrimi 9-2
Ushtrimi 9-3
Ushtrimi 9-4

◎ Mësimi Bejmë një ftesë

Ushtrimi 10-1
Ushtrimi 10-2
Ushtrimi 10-3
Ushtrimi 10-4
Ushtrimi 10-5
Ushtrimi 10-6
Ushtrimi 10-7
Ushtrimi 10-8

◎ Mësimi Παίρνουμε και δίνουμε συμβουλές – Marrim dhe japim këshilla

Ushtrimi 11-1
Ushtrimi 11-2
Ushtrimi 11-3
Ushtrimi 11-4
Ushtrimi 11-5
Ushtrimi 11-6

◎ Mësimi Ταξιδεύουμε – Udhëtojmë

Ushtrimi 12-1
Ushtrimi 12-2
Ushtrimi 12-3

◎ Mësimi Ενοικιάζοντας διαμέρισμα – Apartament me qera

Ushtrimi 13-1
Ushtrimi 13-2
Ushtrimi 13-3
Ushtrimi 13-4
Ushtrimi 13-5

◎ Mësimi Στο Σούπερ Μάρκετ Në supermarket

Ushtrimi 14-1
Ushtrimi 14-2
Ushtrimi 14-3

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Fjalori i gjuhës greke
[Α]  [Β]  [Γ]  [Δ]  [Ε]  [Ζ]  [Η]  [Θ]  [ Ι ]  [Κ]  [Λ]  [Μ]

[Ν]  [Ξ]  [Ο]  [Π]  [Ρ]  [Σ]  [Τ]  [Υ]  [Φ]  [Χ]  [Ψ]  [Ω]

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Fjalët të përbashkëta me greqishten

Fjalor i shkurtër greqisht shqip për fillestarë

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Gramatika Greke

Alfabeti i gjuhës greke – Alfabeti greqisht

Si te lexojmë në greqisht

Τα άρθρα – Nyjat

Αρσενικά σε -ος -Lakimi i emrave mashkullorë me -os

Το σίγμα – Sigma

Ηχός Ι – Tingulli i

Ήχος O – Tingulli O

Το Κ -Shkronja K

Το χ – Shkronja H

Το γ – shkronja G

ΤΟΝΙΣΜΟΣ – Theksimi

Τα κεφαλαία γράμματα – Shkronjat e medha

Γράμματα γκ, γγ – G

Προσωπικές αντωνυμίες – Përemrat vetorë

Τα αρσενικά ουσιαστικά που λήγουν σε -ας – Emrat e gjinise mashkullore me -as

Αρσενικά σε -ης – Emra mashkullore me -ης

Οι προθέσεις – Parafjalët

 

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Mësime greqisht

Fytyra – το πρόσωπο

Shtetet greqisht

Trupi – Το σώμα

Οι μέρες της εβδομάδας – Ditët e javës

Numrat – Οι αριθμοί

Perkthimet e fjaleve

 

Η οικογένεια – Familja

Τα χρώματα – Ngjyrat

Οι μήνες και οι εποχές – Muajt dhe stinët

Τα ρούχα – Rrobat

Λέξεις από την Πληροφορική – Fjalë nga informatika

Ελληνικές Παροιμίες – Fjalë të urta greke

Το αυτοκίνητο – Makina

Οι Αρρώστιες – Sëmundjet

Τα φυτά – Bimët

Τα λαχανικά – Perimet

Τα φρούτα – Frutat

Τα πουλιά & τα πτηνά – Zogjtë & shpendët

Είδη εντόμων – Lloje insektesh

Οι ευχές – Urimet

Οι πόλεις της Αλβανίας – Qytetet e Shqipërisë

Το ψάρι, το ψάρεμα – Peshku, peshkimi

Οι πόλεις της Ελλάδας – Qytetet e Greqisë

Τα νησιά της Ελλάδας – Ishujt e Greqisë

Στρατιωτικοί βαθμοί – Gradat ushtarake

Στο μετρό – Ne metro (MP3)

Ένα ανέκδοτο – Një anekdotë

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες το 2016;

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ – KREM KARAMELE NE KUPA

Πρόγνωση του καιρού – Parashikimi i motit

Ελληνικό πληκτρολόγιο – Tastjera greke

Format – τα σχήματα

Τα σπορ

Ελληνικά Αρκτικόλεξα – Akronimet Greke

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Libra greqisht

Το πρώτο μου λεξικό.- Fjalori im i parë

Πηνελόπη Δέλτα – Παραμύθι χωρίς όνομα

Fjalor greqisht greqisht për fillestarë

Libër për fëmijë në greqisht

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Filma grekë

Ακαδημία Πλάτωνος

Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι – Të gjithë burrat janë njëlloj

ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ – I cmendur jam dhe bej cte dua

Pufat 2 – Τα Στρουμφάκια ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

ΡΙΟ 2 – Rio 2 e dubluar greqisht (ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ)

o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o – o

Cite this article as: Hono Lulu, "Indeksi," in Fjalor Greqisht Shqip | Ελληνοαλβανικό Λεξικό, , https://greqisht.shqipopedia.org/indeksi.